Kategorie receptů
- Autor: carbolinka
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 4.00
zelené fazolky se zakysanou smetanou a mlékem
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Fazolky | 1000 |
Smetana zakysaná light průměr | 300 |
Mléko polotučné čerstvé průměr | 50 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 20 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 3792 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 948 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 6, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
na olivovém oleji zpěníme cibulku. Poté přidáme fazolky, bílý pepř, sůl a vaříme asi 20min. Když jsou fazolky měkké, přidáme zakysanou smetanu. Pokud je omáčka moc řídká, do mléka dáme hl. mouku, rozmícháme a přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.